Woonsaem

Nieuwe factsheet van CABO

In de rubriek achtergrondinformatie is onder 'feiten en cijfers' een factsheet geplaatst over oudere migranten in Amsterdam. De kernpartner van WoonSaem, CABO voor oudere migranten, heeft gegevens (publicatie juni 2015) verzameld over de inkomenspositie, wonen en gezondheid. WoonSaem deelt dit graag met u.

Turkse groep Amsterdam Oost bezichtigt complex 10 december 2014 Op 10 december jl. heeft een Turkse groep uit Amsterdam Oost het complex Oosdoperhof bezichtigd. Een aantal studio’s binnen het complex zijn beschikbaar voor verhuur aan de groep.  Lees meer...

Gemeente Waalwijk en WoonSaem werken samen voor nieuwe woongemeenschappen
5 november 2014
WoonSaem gaat een Turske en een Molukse groep ouderen in de gemeente Waalwijk ondersteunen bij het opzetten van een woongemeenschap. Het streven is om in samenwerking met de woningcorporatie Casade binnen een termijn van twee jaar voor beide groepen huisvesting te realiseren.
Lees meer...

WoonSaem in de media
30 september 2014
De afgelopen maanden is in diverse media aandacht besteed aan woongemeenschappen voor oudere migranten. Door wooncorporaties, gemeenten en groepen te informeren over woongemeenschappen en de voordelen en knelpunten te laten zien, hoopt WoonSaem nog meer te kunnen doen voor oudere migranten die in een woongemeenschap oud willen worden.
Lees meer...

Training voor Vrijwilligers uit pilotgroepen WoonSaem
21 oktober 2013
Op vrijdag 21 oktober 2013 is de training voor vrijwilligers uit de pilotgroepen van WoonSaem van start gegaan. Deze training wordt in opdracht van WoonSaem uitgevoerd door de Vrijwilligersacademie Amsterdam, onder leiding van trainster Jackie van der Kroft.
Lees meer…

Portrettenboek 'Verhalen Van Veerkracht' - nog steeds beschikbaar!
3 oktober 2013
‘Verhalen van veerkracht. Oudere migranten aan het woord over gemeenschappelijk wonen, gezelligheid en gezondheid.’ Dit is de titel van het unieke portrettenboek dat met veel plezier, verwondering en betrokkenheid is geschreven door Kees Penninx, bureau ActivAge en Yvonne Witter, Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Zij spraken met acht oudere migranten uit vier verschillende woongemeenschappen en met professionals.
Lees meer…

Bijeenkomst woningcorporaties
25 mei 2012
Op 22 mei 2013 organiseerde WoonSaem ten kantore van Stichting Het Maagdenhuis in Amsterdam een bijeenkomst voor voorlopers onder de woningcorporaties die al betrokken zijn bij woongroepen van oudere migranten, woningcorporaties die zich hierop willen oriënteren, belangenorganisaties en geïnteresseerden.
Lees meer…

WoonSaem Symposium
19 mei 2011
Op 19 mei 2011 organiseerde WoonSaem een Symposium dat werd bijgewoond door een gemêleerd gezelschap van: ouderen die in een woongroep wonen, van woonbegeleiders, woningcorporaties, ondersteunende organisaties en fondsen.
Lees meer…

Nieuws

Lees de nieuwsbrieven en/of meld u aan voor de nieuwsbrief.