Woonsaem

Heeft u als migrant in Nederland ook jarenlang met het idee geleefd om op latere leeftijd terug te keren naar uw geboorteland? Wilde u daar uw oude dag doorbrengen in de buurt van uw familie, kennissen en in uw eigen vertrouwde cultuur? En bent u er inmiddels achtergekomen dat het voor u geen optie meer is, omdat dit zou betekenen dat u de geborgenheid en de warmte van uw kinderen en kleinkinderen die in Nederland wonen en werken, zou moeten missen? Heeft u intussen de keuze gemaakt om in Nederland te blijven en om hier oud te worden, dichter bij uw dierbaren?

Steeds meer migranten kiezen ervoor om in Nederland oud te worden. Gezondheidszorg is hier immers goed geregeld en dat geeft u de nodige zekerheid. Mocht u medische zorg nodig hebben in verband met uw zwakke gezondheid, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. De aanwezigheid van uw kinderen in de buurt geeft u ook een veilig gevoel. Uw kinderen kunnen als het nodig is, inspringen en u ondersteuning bieden. Zij kunnen u bijvoorbeeld bijstaan bij het regelen van allerlei zaken of voor u tolken tijdens een gesprek met een arts of met het ziekenhuis.

Wilt u toch uw dagelijkse dingen zelf blijven doen omdat u uw kinderen niet tot last wilt zijn en gaat uw voorkeur ernaar uit om zo lang het kan zelfstandig te blijven wonen? Dan is gemeenschappelijk wonen de ideale woonvorm voor u. Het is wonen waarbij u als oudere zelfstandig in uw eigen woonruimte woont naast ouderen die meestal dezelfde cultuur hebben en dezelfde taal spreken. U deelt een gemeenschappelijke ruimte en kunt samen met de groep deelnemen aan activiteiten. Deze activiteiten organiseert u zelf samen met de groep. Wat voor soort activiteiten en wanneer deze plaatsvinden, bepaalt u ook samen met de groep. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld een keer in de zoveel tijd gezamenlijk te eten, gezamenlijk te sporten of gezamenlijk een film te kijken.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met WoonSaem.

Vlaggetjes

Welkom Welcome! Bienvenue Merhaba Azul مرحبا بكم

Welkom!