Woonsaem

Wilt u samen met vrienden en kennissen een woongroep vormen en samen in een wooncomplex wonen? En weet u niet wat u moet doen om dit te realiseren? Of bent u juist alleen en zoekt u een woongroep om zich bij aan te sluiten? In beide gevallen is het belangrijk dat mensen met wie u in een woongroep wilt wonen dezelfde ideeën en verwachtingen over het wonen in een woongroep hebben als u. Ook is het belangrijk om te weten dat de voorbereidingen veel tijd kosten. Voordat er sprake is van een woongroep, moeten er veel zaken worden geregeld.

Het is aan te bevelen om deskundige begeleiding te zoeken. Een begeleider kan u als groep wegwijs maken gedurende deze voorbereidingsperiode en kan u bijvoorbeeld ondersteunen bij het bespreken van uw woonwensen of bij het vastleggen van onderlinge afspraken van de groep en samen met u contacten leggen met instanties zoals gemeente, wooncorporaties e.d. Ook kan een begeleider u helpen bij het vinden van een woongroep die bij u past.

Wilt u meer weten over deze deskundige begeleiding, of heeft u vragen over wonen in een woongroep, dan kunt u contact opnemen met WoonSaem. U kunt telefonisch of per e-mail een vraag stellen of een afspraak maken voor een adviesgesprek met een medewerkster van WoonSaem. U krijgt praktische tips, adviezen en informatie over organisaties of personen bij u in de buurt die u verder kunnen begeleiden.

Heeft u interesse?